Monday October 26, 2020
SNc Channels:

Search
About Salem-News.com

 

Mar-03-2011 15:51printcomments

Children of Vietnam Provides Scholarships, Playground Improvements with Generous Grant from MoneyGram International

MoneyGram made the grant to Children of Vietnam as part of its Global Giving program.

Salem-News.com

(WINSTON-SALEM, N.C.) - Thanks to MoneyGram International, five economically disadvantaged students from central Vietnam will be able to continue their college education and kindergarten children in a rural province will be protected from harsh weather when they play outdoors.

A grant from MoneyGram will provide the five students with four-year scholarships through Children of Vietnam, a non-profit organization that works to improve the lives of children in central Vietnam. All of the scholarship recipients are from families with at least one parent who is disabled or deceased. Without financial help, the scholarship recipients would be unable to complete their studies. Earning a university degree could help these students obtain higher-paying jobs that lift their families out of extreme poverty.

“We are extremely grateful to MoneyGram. They are certainly a community-minded business and have given the young students great opportunity to become self-reliant and productive citizens, said Ben Wilson, Children of Vietnam’s President and Founder.

The MoneyGram grant will also pay for a canopy to cover the playground at Binh Minh Kindergarten School in Tam Dai, Quang Nam province. The canopy will protect the children from the region’s intense sunlight. In 2010, MoneyGram enabled Children of Vietnam to build the kindergarten, and the canopy is a continuation of MoneyGram’s support for the school.

The total value of the grant from MoneyGram is $11,200, with $10,000 set aside for the scholarships.

Pamela Patsley, chairman and CEO of MoneyGram, said that contributing to the Children of Vietnam matches MoneyGram’s Global Giving focus of supporting essential literacy and education around the world.

“Education is critical to the future of our world. We’re thrilled to support the Children of Vietnam’s education initiatives benefitting young students and their path of formal education, beginning with kindergarten through college,” said Patsley.

“MoneyGram in Vietnam is focused on providing convenient and reliable money transfer services to help families meet their financial needs. The MoneyGram Global Giving program is honored to help these same families improve their lives with better schools and scholarship opportunities.”

MoneyGram International is a leading global money transfer company. Children of Vietnam is a North Carolina-based charity dedicated to providing aid to disadvantaged children in Vietnam. MoneyGram made the grant to Children of Vietnam as part of its Global Giving program.

Children of Vietnam supports projects aimed at providing nutrition, healthcare, housing, and access to education. For more information about Children of Vietnam and the children it serves, please visit childrenofvietnam.org.

BẢN TIN PHÁT TRỰC TIẾP

Tổ chức Trẻ Em Việt Nam hổ trợ học bổng, cải tạo sân chơi trẻ em thông qua Nguồn Tài Trợ của MoneyGram Quốc Tế.

Nhờ vào nguồn hổ trợ của MoneyGram quốc tế, năm sinh viên nghèo ở miền trung Việt Nam có thể tiếp tục theo đuổi chương trình đại học và trẻ em ở một tỉnh vùng nông thôn được tiếp cận một sân chơi ngoài trời an toàn trong mọi điều kiện thời tiết.

Nguồn ngân sách hổ trợ từ MoneyGram được hổ trợ học bổng cho năm sinh viên trong suốt bốn năm đại học thông qua Trẻ Em Việt Nam, một tổ chức phi lợi nhuận hoạt động nhằm cải thiện cuộc sống của trẻ em nghèo miền trung Việt nam. Tất cả các sinh viên được nhận học bổng là đều từ những gia đình có ít nhất ba hoặc mẹ bị khuyết tật hoặc đã qua đời. Nếu không có sự hổ trợ về tài chính, các sinh viên này sẽ không thể tiếp tục hoàn thành chương trình đại học. Có được một tấm bằng đại học sẽ là cơ hội để các em có thể có được một công việc được trả lương cao hơn từ đó các em có thể đưa gia đình thoát khỏi vòng đói nghèo luẩn quẩn.

Ông Ben Wilson, Chủ tịch và là Người Sáng lập Tổ chức Trẻ Em Việt Nam đã phát biểu:”Tổ chức chúng tôi rất cảm kích MoneyGram. Họ đúng là một tổ chức kinh doanh luôn hướng về cộng đồng và họ đã cho các em sinh viên trẻ một cơ hội tuyệt vời để trở thành những công dân biết phấn đãu vươn lên và có ích cho xã hội”.

MoneyGram cũng sẽ tài trợ làm mái che cho trường mẫu giáo Bình Minh ở Xã Tam Đại , Tỉnh Quảng Nam. Mái che này sẽ bảo vệ các em mầm non khỏi cái nắng gay gắt của vùng miền trung, Trong năm 2010, MoneyGram đã hổ trợ tổ chức Trẻ Em Việt Nam xây trường mẫu giáo và mái che là sự hổ trợ tiếp theo của MoneyGram cho ngôi trường này.

Tổng giá trị nguồn hổ trợ của MoneyGram là 11,200 USD và 10,000 USD dành cho chương trình học bổng đại học.

Bà Pamela Patsley, chủ tịch và là Giám Đốc Điều Hành (CEO) của MoneyGram nói việc tài trợ vào tổ chức Trẻ Em Việt Nam là phù hợp với chương trình Hổ trợ Toàn Cầu của MoneyGram mà trọng tâm là chương trình hổ trợ xóa mù chữ và giáo dục cơ bản trên toàn thế giới.

“Giáo dục là nhân tố quyết định cho tương lai của thế giới chúng ta, chúng tôi rất vui mừng được hổ trợ cho sáng kiến về giáo dục của tổ chức Trẻ Em Việt Nam là hổ trợ cho sinh viên trẻ và hướng đi giáo dục chính qui của các em , bắt đầu từ trường mầm non và đi đến đại học” Bà Patsley cũng nói “ mục tiêu của MoneyGram tại Việt Nam là cung cấp dịch vụ chuyển tiền thuận tiện và xác thực nhằm giúp các gia đình đáp ứng được các nhu cầu về tài chính của mình. Chương Trình Hổ Trợ toàn Cầu MoneyGram được vinh dự giúp các gia đình tương tự này cải thiện cuộc sống với những cơ hội về trường học và học bổng tốt hơn”.

Money Gram International là một công ty chuyển tiền hàng đầu toàn cầu. Children Of Vietnam là một tổ chức từ thiện đóng tại North Carolina với tôn chỉ hổ trợ giúp đỡ trẻ em kém may mắn tại Việt Nam . Việc thực hiện tài trợ cho tổ chức Trẻ Em Việt Nam là một phần của chương trình Hổ Trợ Toàn Cầu của MoneyGram.

Tổ chức Trẻ Em Việt Nam thực hiện các dự án tập trung vào hổ trợ dinh dưỡng, y tế, môi trường sống và tiếp cận giáo dục. Để biết thêm thông tin về tổ chức xin vui lòng vào trang web: www.childrenofvietnam.org.
Comments Leave a comment on this story.
Name:

All comments and messages are approved by people and self promotional links or unacceptable comments are denied.


[Return to Top]
©2020 Salem-News.com. All opinions expressed in this article are those of the author and do not necessarily reflect those of Salem-News.com.


Articles for March 2, 2011 | Articles for March 3, 2011 | Articles for March 4, 2011
Your customers are looking: Advertise on Salem-News.com!

Special Section: Truth telling news about marijuana related issues and events.

Sean Flynn was a photojournalist in Vietnam, taken captive in 1970 in Cambodia and never seen again.

The NAACP of the Willamette Valley

Annual Hemp Festival & Event Calendar